Ειδικά Φίλτρα Νερού

Πληροφορίες

Follow us on facebook

Ανταλλακτικό φίλτρου νερού για Ψυγείο CA-SE In-Line Carbon Block 5μm Atlas Filtri 330445

10520

Νέο

Atlas Filtri CA-SE In-Line Carbon Block ανταλλακτικό φίλτρο νερού για συσκευές φίλτρου ψυγείου

Περισσότερες λεπτομέρειες

Κατόπιν παραγγελίας

Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να μαζέψετε μέχρι και 2 πόντοι επιβράβευσης. Το καλάθι σου θα είναι συνολικά 2 πόντοι που μπορούν να μετασχηματιστούν σε κουπόνι αξίας 0,40 €.


20,00 € (με Φ.Π.Α)

Χαρακτηριστικά

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΕΜΑΧΙΟ

Άλλες πληροφορίες

Περιγραφή

Κωδικός: 330445

Το ανταλλακτικό φίλτρο νερού CA-SE In-Line Carbon Block της Atlas Filtri είναι ένα ανταλλακτικό φίλτρο νερού κατασκευασμένο από συμπαγή ενεργό άνθρακα CARBON BLOCK παρέχοντας υψηλά επίπεδα συγκράτησης ιζημάτων (χώμα, σκουριές και αιωρούμενα σωματίδια), φυτοφαρμάκων, χλωρίου, χημικές και πτητικές οργανικές ενώσεις, άσχημων οσμών και γεύσης.

Αποτελεί το ιδανικό φίλτρο για τα φίλτρα ψυγείου Συσκευή φίλτρου νερού για Ψυγείο In-Line 4/6" χωρίς ανταλλακτικό Atlas Filtri 331001.

Είναι κατασκευασμένο από μη τοξικό υλικό, κατάλληλο για πόσιμο νερό.

Η πυκνότητα διήθησης είναι 5μm και η συχνότητα αλλαγής κάθε 8-12 μήνες.

Τι είναι τα micron(μm);

Τα micron-μικρόμετρα είναι μονάδα μέτρησης μήκους ίση με το εκατομμυριοστό του μέτρου. Λέγεται και μίκρον. Διεθνή σύμβολά του είναι τα μm και μ. Στην ελληνική αποδίδεται και ως χιλιοστό του χιλιοστού ή χιλοστόμετρου. 1 μm = 1 μ = 1/1000 mm = 10-6m

Χρησιμοποιείται συχνά για τη μέτρηση των φίλτρων ενεργού άνθρακα. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος σε μίκρον τόσο καλύτερο φιλτράρισμα γίνεται. Άρα η επιλογή ενός φίλτρου με 5 μίκρον είναι καλύτερη επιλογή από ένα με 25 μίκρον.

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας:

Ο ενεργός άνθρακας είναι μια πορώδης μορφή του άνθρακα, η οποία μπορεί να κατασκευαστεί από μια ποικιλία των ανθρακούχων πρώτων υλών. Η διαδικασία ενεργοποίησης περιλαμβάνει την επεξεργασία της πρώτης ύλης με ατμό, έτσι επιτυγχάνεται η πορώδης δομή.

Ο ενεργός άνθρακας χαρακτηρίζεται από ένα τεράστιο σύστημα μοριακού μεγέθους εντός των σωματιδίων του άνθρακα με αποτέλεσμα το σχηματισμό ενός υλικού με εκτεταμένη εσωτερική επιφάνεια. Ένα γραμμάριο του ενεργού άνθρακα μπορεί να έχει επιφάνεια άνω των 500 m² μέχρι 1500 m², ενώ ακόμη μεγαλύτερων επιφανειών, χρησιμοποιούνται σε ειδικές εφαρμογές. Είναι απολύτως εξακριβωμένο ότι η διαδικασία φιλτραρίσματος του νερού με ενεργό άνθρακα είναι ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος.

Συμπαγής Ενεργός Άνθρακας

Τα φίλτρα συμπαγούς ενεργού άνθρακα κατασκευάζονται από σκόνη ενεργού άνθρακα, η οποία κάτω από συγκεκριμένες διεργασίες δημιουργεί φίλτρα με ενιαία συμπαγή μάζα.
Το πλεονέκτημα των φίλτρων που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι ότι συμπεριφέρονται σαν ένα σώμα και δεν επιτρέπουν τη διαφυγή κόκκων ενεργού άνθρακα στο νερό, το οποίο συμβαίνει στα κοκκώδη φίλτρα ενεργού άνθρακα (GAC).

Επίσης, η τεχνολογία κατασκευής τους μπορεί να δώσει πολύ πυκνά φίλτρα, φίλτρα τα οποία εγκλωβίζουν σωματίδια έως και 0.5μm.

Λειτουργία Ενεργού Άνθρακα

Ο ενεργός άνθρακας σε μορφή ινών και σε μέγεθος νανομέτρων(nm) συμπιέζεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες δημιουργώντας ένα πολύ πυκνό πλέγμα με πολύ μεγαλύτερη όμως διαπερατότητα για το νερό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συγκρατεί πολύ μικρά σωματίδια μειώνοντας ελάχιστα την παροχή και την πίεση του νερού.

Πώς ενεργεί ο ενεργός άνθρακας;

Τα άτομα του άνθρακα που περιλαμβάνουν τη μεγάλη εσωτερική του επιφάνεια, εξασκούν δυνάμεις προς τα έξω. Οι δυνάμεις αυτές, γνωστές ως δυνάμεις Van der Waals, προσελκύουν τα μόρια του αερίου ή το υγρού που τα περιβάλλουν. Ο συνδυασμός αυτών των ελκυστικών δυνάμεων και εκείνων των μορίων στο περιβάλλον έχουν ως αποτέλεσμα, την προσρόφηση των μορίων στην επιφάνεια του ενεργού άνθρακα. Μερικά μόρια έχουν δομές που απορροφώνται πιο εύκολα από άλλα και σε αυτό οφείλεται ο διαχωρισμός των μορίων. Η υψηλότερη πυκνότητα παρέχει μεγαλύτερη δραστηριότητα - όγκο και συνήθως δείχνει καλύτερη ποιότητα ενεργού άνθρακα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Υλικό φίλτρου: Συμπαγής ενεργός άνθρακας

Ονομαστική φίλτρανση: 5 micron

Συχνότητα Αντικατάστασης: Κάθε 8-12 μήνες

Ύψος: 250mm ή 10"

Διάμετρος: 50mm

Μέγιστη θερμοκρασία: 45oC

Συσκευασία: 1 τεμάχιο

Χώρα κατασκευής: Ιταλία

Κατασκευαστής: Atlas Filtri

Κριτικές

No customer comments for the moment.

Γράψτε μια κριτική

Ανταλλακτικό φίλτρου νερού για Ψυγείο CA-SE In-Line Carbon Block 5μm Atlas Filtri 330445

Ανταλλακτικό φίλτρου νερού για Ψυγείο CA-SE In-Line Carbon Block 5μm Atlas Filtri 330445

Atlas Filtri CA-SE In-Line Carbon Block ανταλλακτικό φίλτρο νερού για συσκευές φίλτρου ψυγείου

Γράψτε μια κριτική

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

7 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: