Εργαλεία Αεροσυμπιεστών

Πληροφορίες

Follow us on facebook

Πιστόλι βαφής κάτω δοχείου 1.8mm TAT11005 TOTAL

09823

Νέο

Total Πιστόλι βαφής κάτω δοχείου με μπεκ 1.8mm και χωρητικότητα δοχείου 1000cc

Περισσότερες λεπτομέρειες

Άμεση παραλαβή/παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Προσοχή: Τελευταία κομμάτια!

Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να μαζέψετε μέχρι και 2 πόντοι επιβράβευσης. Το καλάθι σου θα είναι συνολικά 2 πόντοι που μπορούν να μετασχηματιστούν σε κουπόνι αξίας 0,40 €.


20,70 € (με Φ.Π.Α)

Χαρακτηριστικά

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΕΜΑΧΙΟ

Άλλες πληροφορίες

Περιγραφή 

Κωδικός: TAT11005

Το πιστόλι βαφής με κάτω δοχείο της Total είναι κατάλληλο για τον ψεκασμό χρωμάτων και βαφών. Ο συμπιεστής προορίζεται για την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα για εργαλεία που λειτουργούν με πεπιεσμένο αέρα. Η μηχανή επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μόνο για το σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Κάθε πέραν τούτου χρήση δεν ανταποκρίνεται στο σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Για βλάβες που οφείλονται σε παρόμοια χρήση ή για τραυματισμούς παντός είδους ευθύνεται ο χειριστής και όχι ο κατασκευαστής. Συνοδεύεται από 4 διαφορετικούς συνδέσμους, ευρωπαϊκό, αμερικάνικο, nitto και ιταλικό.

Προετοιμασία

Μόλις ανοίξετε τη συσκευασία επιθεωρήστε το εργαλείο για τυχόν βλάβες. Σφίξτε καλά τα εξαρτήματα σύνδεσης, παξιμάδια κ.λπ. πριν από την έναρξη της εργασίας. Αραιώστε και αναμείξτε καλά το χρώμα σύμφωνα με τον κατασκευαστή του. Τα περισσότερα υλικά θα ψεκαστούν σωστά αν αραιωθούν σωστά. Περάστε το υλικό μέσα από φίλτρο, τουλπάνι ή κάτι αντίστοιχο. Γεμίστε το δοχείο μέχρι τα 3/4 της χωρητικότητάς του. Ψεκάστε σε μία δοκιμαστική επιφάνεια για να ρυθμίσετε τον ψεκασμό. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ελέγξετε και την πυκνότητα του χρώματος. Αν το μείγμα μοιάζει πηχτό προσθέστε λίγο διαλυτικό. Δώστε μεγάλη προσοχή στην αραίωση και μην παραβλέπετε τις συστάσεις του κατασκευαστή.

Για να ρυθμίσετε τον ψεκασμό του χρώματος περιστρέψτε το αντίστοιχο κουμπί. Περιστρέφοντάς το δεξιά μέχρι τέρμα το σχέδιο ψεκασμού θα είναι κυκλικό ενώ περιστρέφοντας αριστερά θα είναι έλλειψη. Για να αυξήσετε τη ροή του χρώματος περιστρέψτε αντίστροφα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού ενώ για να τη μειώσετε σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Οδηγίες χρήσης

Ξεκινήστε τον ψεκασμό διατηρώντας την κατάλληλη γωνία. Κρατάτε το ακροφύσιο σε απόσταση 15-30cm από την επιφάνεια ψεκασμού. Κρατάτε το πιστόλι κάθετα προς την επιφάνεια και ψεκάστε παράλληλα για αρκετές φορές. Χρησιμοποιείστε τη σκανδάλη σωστά. Αρχίστε την κίνηση του πιστολιού πριν το πάτημα της σκανδάλης και απελευθερώστε τη σκανδάλη πριν σταματήσετε την κίνηση. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσετε μία ομοιομορφία στο αποτέλεσμα. Η ποσότητα χρώματα διαφοροποιείται ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης του πιστολιού, την απόσταση από την επιφάνεια βαφής και τη ρύθμιση της ροής του χρώματος. Χαρτώστε τις περιοχές που δε θέλετε να βαφούν.

Συντήρηση

Μετά τη χρήση αφαιρέστε το υπόλοιπο χρώμα από το δοχείο. Αποσυναρμολογήστε το πιστόλι αφού αφαιρέσετε πρώτα την ακίδα για να αποφύγετε οποιαδήποτε ζημιά. Καθαρίστε όλα τα σημεία που περνάει το χρώμα και καθαρίσετε όλα τα υπόλοιπα μέρη με ένα πινέλο και διαλυτικό. Επανασυναρμολογήστε το πιστόλι και ψεκάστε μία μικρή ποσότητα διαλυτικού για να απομακρυνθούν και τα τελευταία κατάλοιπα χρώματος.

Συμβουλές: Κατά τον καθαρισμό, μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να βλάψουν το πιστόλι. Μην το βυθίζετε σε διαλυτικό. Μη χρησιμοποιείτε ανταλλακτικά που δεν προτείνει ο κατασκευαστής.

Αποθήκευση

Όταν δε χρησιμοποιείτε το πιστόλι περιστρέψτε το κουμπί που ρυθμίζει τη ροή του χρώματος αντίθετα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού για να αποσυμφοήσετε την πίεση στη βελόνα του μπεκ. Το πιστόλι θα πρέπει να είναι πολύ καλά καθαρισμένο και ελαφρώς λαδωμένο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Υποδοχή αέρα: 1/4"

Διάμετρος ακροφύσιου: 1.8mm

Προτεινόμενες διάμετροι ακροφύσιου: 1.5mm-2mm

Πίεση λειτουργίας: 3-4bar(43.5-58psi)

Μέγιστη πίεση αέρα: 8.3bar(120psi)

Όγκος δοχείου: 1lt

Μέσος όρος κατανάλωσης αέρα: 98-168l/min(3.5-6CFM)

Διάμετρος ψεκασμού: 180-250mm(7.1-9.8")

Βάρος: 0.6kg

Συσκευασία: 1 τεμάχιο, κλειδί, κουμπώματα, βούρτσα και οδηγίες χρήσης σε κουτί

Κατασκευαστής: Total

Οδηγίες ασφαλείας

Κατά τον ψεκασμό χημικών προϊόντων μπορεί να παραχθούν τοξικές αναθυμιάσεις που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Να φοράτε πάντα μέσα ατομικής προστασίας για τα μάτια(γυαλιά εργασίας), τα χέρια(γάντια εργασίας) και το αναπνευστικό(μάσκα εργασίας). Μη χρησιμοποιείτε ποτέ οξυγόνο, αέριο ή άλλο καύσιμο για τη λειτουργία του πιστολιού καθώς μπορεί να προκληθεί έκρηξη και σωματικές βλάβες. Το χρώμα και το διαλυτικό είναι εξαιρετικά εύφλεκτα. Χρησιμοποιείτε το πιστόλι σε καλά αεριζόμενους χώρους και μακριά από πηγές ανάφλεξης. Μην καπνίζετε. Αποσυνδέστε το πιστόλι από την παροχή αέρα πριν το συντηρήσετε και όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιείτε καθαρό, ξηρό και ρυθμιζόμενο αέρα στα 3-4bar και ποτέ μην ξεπερνάτε τα 8.3bar. Μη χρησιμοποιείτε διαλυτικά με ομογενοποιημένους υδρογονάνθρακες καθώς μπορεί να κάνουν χημική αντίδραση με τα τμήματα του πιστολιού που είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και ψευδάργυρο. Ποτέ μη στρέφετε το πιστόλι στον εαυτό σας ή άλλους ανθρώπους ή ζώα. Πριν τη χρήση βεβαιωθείτε ότι όλες οι βίδες και τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι καλά σφιγμένα. Πριν το βάψιμο επιβεβαιώστε ότι η σκανδάλη και το ακροφύσιο λειτουργούν σωστά. Μην τροποποιείτε το εργαλείο. Χρησιμοποιείτε πάντα εξαρτήματα που προτείνει ο κατασκευαστής.

                 

Κριτικές

No customer comments for the moment.

Γράψτε μια κριτική

Πιστόλι βαφής κάτω δοχείου 1.8mm TAT11005 TOTAL

Πιστόλι βαφής κάτω δοχείου 1.8mm TAT11005 TOTAL

Total Πιστόλι βαφής κάτω δοχείου με μπεκ 1.8mm και χωρητικότητα δοχείου 1000cc

Γράψτε μια κριτική

13 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: